JENS THEGLER

1301 PE MED NYE VÆRKER AF

JENS THEGLER

Kunstnerkollegaen Jes Brinch fortæller her om Jens Thegler, som han betegner som den bedste maler i Danmark i dag:

 

"Jens Thegler er en kunstner der har udforsket maleriets muligheder og begrænsninger gennem mere end 20 års arbejde. Jens Thegler laver hvad jeg vil beskrive som opdateret samtidsmaleri. Den nyere kunsthistorie er en del af materialet, og ismerne bruges kreativt med underspillet humor.

 

Jens Thegler citerer alt fra impressionistisk landskabsmaleri, til ekspressionisme, surrealisme, pop art, psykedelisk kunst og computerspilsgrafik i sin unikke måde at behandle og opdatere maleriet på. Ismerne er en del af hans materialekasse, og anvendes på en gang seriøst og humoristisk, ikke mindst gennem Jens Theglers formelle forståelse af maleriet og kunsthistorien.

 

Rent formelt er Jens Theglers maleri virkelig gennemarbejdet. Alt hvad øjet ser er reflekteret lys, og det viser Jens Theglers maleri med både bevidsthed og dybde. Der er et særligt lys i malerierne, der ofte er malet på sort grund. Alle farver har fået et twist væk fra naturtro reproduktion og gør gennem sin skæve farveholdning opmærksom på maleriets karakter af maleri.

 

Serien af malerier af museer og udstillingsrum med samtidskunstudstillinger er for mig at se en kærlig humoristisk kommentar til alle de nutidige klicheer i Contemporary Art på metaplan, samtidig med at det en nogen helt fænomenale malerier.

 

Kombinationen af bevidsthed om lys og perception, med et kæmpe malerisk talent, og en underfundig behandling af kunsthistorien, gør Jens Thegler til en unik kunstner, det giver sit helt eget bud på hvordan maleriet kan løses nu, så at det er relevant i samtiden."

 

 

Udstillingen kører frem til den 16 august og Galleriet har åbent onsdag - søndag, kl. 11-17 i hele perioden