JØRN HAMMER

Jørn Hammer

- udstiller malerier fra de sidste tre vintre

 

14. maj – 6. juni 2016

 

Fernisering lørdag den 14. maj kl. 14-17

 

Udstillingen er åben torsdag – søndag, kl. 13-17

Samt mandag den 6. juni kl. 13-17

 

 

Velkommen!

 

HAMMER SPRÆNGER SINE RAMMER

 

JØRN HAMMER ER NOK BEDST KENDT SOM BORNHOLMS DYGTIGESTE RAMMEMAGER OG HAR I EN HALV MENNESKEALDER INDRAMMET MALERIER OG GRAFIK FOR ØENS KUNSTNERE OG KUNSTELSKERE I SIT VÆRKSTED I ØSTERLARS.

 

DE FÆRRESTE VED AT HAN LAGDE EN LOVENDE KUNSTNERKARRIERE I FRYSEREN, FOR I STEDET AT BRUGE SIT SKARPE BLIK OG SIN ÆSTETISKE SANS TIL AT SÆTTE DE BEDST TÆNKELIGE RAMMER OMKRING DEN KUNST HANS HJERTE BANKER FOR.

 

EN DAG FOR CA 3 ÅR SIDEN BLEV TRANGEN FOR STÆRK OG HAN FANDT PENSLER OG STAFFELIET FREM IGEN, OG GIK IGANG MED AT MALE DERFRA HVOR HAN SLAP FOR 46 ÅR SIDEN.

 

FRA HANS ATELIER PÅ STUDEBYVEJ HAR DET ENE MALERI TAGET DET ANDET.

MOTIVERNE ER INSPIRERET AF DE NÆRE OMGIVELSER, LANDSKABET UDEN FOR KVISTVINDUET, HAVET SOM DET OPLEVES FOR SEJL I ØSTERSØEN, OG ALLE DE TING MELLEM HIMMEL OG JORD SOM KUN OPLEVES MED SANSERNE ÅBNE.

 

DER ER NOGET PÅ FÆRDE I JØRN`S MALERIER. MAN FORNEMMER DEN SPONTANE GLÆDE VED MATERIALET, TONER, TEGN OG MUSIK, SAMMENHOLDT AF ET SKARPT BLIK FOR KOMPOSITION OG FARVER.

 

JEG HAR LOKKET JØRN TIL AT LÆGGE HOVEDET PÅ SKAFOTTET I R2 GALLERI, HVOR DU KAN OPLEVE IKKE MINDRE END 50 AF HANS VÆRKER SÆTTE RAMME OM GALLERIRUMMET..

 

 

DET VIL GLÆDE OS AT SE DIG/JER TIL FERNISERING LØRDAG 14. MAJ KL. 14-17.

 

VI BYDER VELKOMMEN KL 14.15 MED ET GLAS OG LIDT AT TYGGE PÅ, LEDSAGET AF TONERNE FRA LOUIS CLAXTON´S FLAMENCO GUITAR

 

 

MVH STIG REX OG JØRN HAMMER